Jump to content
Cover for Slutet på historien
Isbn: 978-91-7499-789-7
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: September 2016

E-book

Slutet på historien

»Grym och sorglig, grov och förfinad, rå och sublim. En berättelse om en tid präglad av svek men också ära. Feghet men också hjältemod.« | The New York Times

»En av de bästa, sannaste och mest gripande romanerna under min livstid.« | William Faulkner


Maurice Bendrix och Sarah Miles har haft en hemlig relation i fyra år när hon plötsligt överger honom, kort efter det att Maurice varit nära att dödas i Blitzen 1944. Sarahs make Henry anförtror Maurice att han misstänker hustrun för att vara otrogen. Maurice – ännu svartsjukare än maken – erbjuder sig att anlita en privatdetektiv för att reda ut saken. Så småningom står det klart för Maurice varför Sarah lämnade honom. Och det ändrar radikalt hans inställning till livet.
Slutet på historien [The End of the Affair, 1951] är en tragisk kärleksroman utmynnande i frågan om vad som är större för människan än den enskildes lycka. En stor brittisk klassiker i översättning av Jane Lundblad.
Slutet på historien har filmatiserats två gånger, 1955 och 1999.

GRAHAM GREENE [1904–1991] är en av Storbritanniens största romanförfattare genom tiderna. Hans författarskap kan delas in i två verk, romankvartetten som kommit att kallas »den katolska romanens guldstandard«: Brighton Rock, Makten & härligheten, Hjärtpunkten och Slutet på historien – och de politiska romanerna, som kommit att tillhöra världslitteraturens mest klassiska spionthrillers: Hemlig agent, Den tredje mannen, Den stillsamme amerikanen, Vår man i Havanna och Den mänskliga faktorn. Graham Greene var vid två tillfällen – 1961 och 1967 – en av huvudkandidaterna till Nobelpriset i litteratur.

»Intensiv, genomträngande och oroande som en inkvisitors blick.« | John Updike

»Unikt rörande och vacker.« | Evelyn Waugh

»Graham Greene är den främste skildraren av 1900-talsmänniskans medvetande och farhågor.« | William GoldingLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone