Jump to content
Cover for The Queen's Gambit
Isbn: 978-91-7893-992-3
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: December 2020

E-book

The Queen's Gambit

BOKEN BAKOM VÄRLDSSUCCÉN!

»Lysande.« Time Out
»Börja inte läsa om du vill sova i natt.« The Scotsman
»Trollbindande.« Newsweek


När Beth Harmon i mitten av 1950-talet tvingas flytta till ett barnhem i Kentucky upptäcker hon snabbt två sätt att undfly sin omgivning: Att spela schack, och att ta de små grönvita piller som hon och de andra barnen får varje dag för att de ska hålla sig lugna.
Det blir snart uppenbart att Beth är ett underbarn med en exceptionell talang. Om hon lyckas klättra i schackvärlden kan hon få en chans att skapa sig ett nytt liv. Samtidigt tvingas hon hela tiden kämpa både med ett intensivt missbruk och mot en mansdominerad verklighet. För Beth är det betydligt mer än bara vinst och förlust vid schackbrädet som står på spel.
Boken The Queen’s Gambit har hyllats av kritikerna och gör nu världssuccé som tv-serie på Netflix. I svensk översättning av Nille Lindgren.

WALTER TEVIS [1928–1984] var en amerikansk författare. Flera av hans romaner har blivit storfilmer – The Hustler, The Color of Money och The Man Who Fell to Earth – och 2020 adapterades hans The Queen’s Gambit [1983] av Netflix till en serie som blivit en världssuccé.

»Ren underhållning. Det här är en bok jag läser om gång på gång.« Michael Ondaatje, författare till Den engelske patienten


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone