Jump to content
Cover for Mord i Miljardärernas tid
Isbn: 978-91-8949-236-3
Publisher: Bookea
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: December 2021

E-book

Mord i Miljardärernas tid

Legosoldater placerar ut minor i Hormuzsundet. Båten de befinner sig på är ett indiskregistrerat handelsfartyg som sett bättre dagar.
En besättningsman blir kallblodigt mördad.

En amerikansk affärsman hittas mördad i Washington DC. Han tillhörde en inflytelserik familj med ett större fastighetsbolag som förknippas med deras namn. Familjen har även politiska intressen, en farbror till den mördade är kongressledamot. Polisutredningen inleds enligt regelboken, och ytterligare ett mord leder den ansvarige kommissariens misstankar i en viss riktning. Men plötsligt blir hans överordnade aktivt intresserade av att utredningsarbetet avslutas.

Affärsmannens död sätter även igång en utvecklingskedja i en annan riktning. En grupp mäktiga aktörer i den allra högsta internationella divisionen får anledning att notera de märkliga omständigheterna kring mordet.

Slumpen gör att Johan Hansen, svensk hedgefondförvaltare i Amsterdam, och hans kollegor dras in i en serie dramatiska händelser. Plötsligt befinner de sig i centrum av en dödlig katt-och-råttalek.

Inom loppet av några dagar vänds den lugna vardagen framför datorskärmarna till ett drama där många har mycket att vinna, eller förlora.

Johan Hansen är före detta halvprofessionell tennisspelare och självlärd ekonom. Han har tränats i Svenska Arméns tolkskola att lära sig ryska, men han har även drillats i närstrid. Vilket visar sig vara en stor tillgång.

“Miljardärernas tid” utspelar sig i en inte avlägsen nutid när demokratiska grundprinciper blivit alltmer förhandlingsbara och övervakningssamhället tagit ett steg framåt. Endast de riktigt rika och smarta ser ut att kunna behålla sin frihet. Miljardärernas tid är den första fristående delen av tre planerade.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone